Sivu 1/12

Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014 - 2017

Lähetetty: 05 Tammi 2014 20:57
Kirjoittaja Pb
Aloita keskustelu tästä.

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 05 Tammi 2014 21:16
Kirjoittaja Mimmu
Sanibelin sääksikamera toimii taasen vaihteeksi. Kaksi sääkseä on pesällä, toinen syö kalaa!Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 07 Tammi 2014 18:20
Kirjoittaja juuso
Yle uutisoi sivuillaan puoli viiden aikoihin, että Krugerin kansallispuistossa on sitten läheisen fosfaattikaivoksen liemet päässeet karkuun tappaen joen kaloja. Muista vaikutuksista ei vielä tietoa :slap:

Jokihan laskee Massingir-järveen joka laskee Mosambikin eteläosassa mereen alueella jossa on tehty paljon sääksihavaintoja. Ilmateitse kaivokselta matkaa rannikolle n. 260km kaakkoon joten sääkset varmaan turvassa mutta mitenhän muut tuon alueen eläimet. Kun tuo vesi on aika vähissä tuolla päin, pakko lipittää saastunutta vettä.

Voi sinua ihminen, mihin vielä kykenetkään… :pussipaa:

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 07 Tammi 2014 20:27
Kirjoittaja Ohikulkija
Kiitos infosta Juuso.
Nyt pitääkin vähän kurkkia etelä-afrikan kameroita, web ja fb-sivuja. :?
Tässä San-parksin foorumi, (kruger alue).

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 08 Tammi 2014 07:48
Kirjoittaja Molly
Moni meistä on seurannut LG:n pesintää jo vuosia, ja seurannut myötä- ja vastamäkiä pesällä. Nyt on ikäviä uutisia sieltä :sad2: Toinen vuoden 2012 poikasista on löydetty kuolleena. Alban sisko Caledonia eli Cally on kuollut Sevillassa.
FB:ssä oli mielestäni viesti, joka kuvaa hyvin näitä sääksiäkin: "These birds seem so strong and at the same time so fragile

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 08 Tammi 2014 11:09
Kirjoittaja Mimmu
Tosi surullista. Eipä Caledonia sitten palaakaan keväällä Skotlandiin. Minusta Espanja tuntuisi olevan turvallisempi talvehtimisalue kuin Afrikka, mutta eihän se niin ole! Kuva

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 19 Tammi 2014 18:22
Kirjoittaja Molly
:greenstars: Välillä hienoja uutisia sääksimaailmasta :greenstars:

Suomen sääksistä on tehty lyhytelokuva "Irlantilainen kohtaa kalasääsken". Seuraavasta linkistä löytyy tietoa elokuvasta ja sen tekijöistä. Lallin "isäntä" Raimo Uusitalo vilahtaa haastattelussa, ja Sami Lyytinen tuolta Saaristomeren puolelta taitaa olla yksi pääroolien esittäjistä. Valitettavasti tuosta ei mulle selvinnyt, koska elokuva esitetään :ornithologist:
Kiitos nimimerkille "Pakkanen" tästä vihjeestä tuolla Saaristomeren puolella :fi:Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 20 Tammi 2014 09:26
Kirjoittaja Molly
:o Tihkumalla tulee tietoa tuosta em. elokuvasta. Nyt selvisi se, että elokuvan kesto on 30 minuuttia :smiley2085:

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 20 Tammi 2014 11:33
Kirjoittaja Mimmu
Paikallinen sanomalehti Kaleva kertoo tästä sääksifilmistä sen minkä jo Molly kerroit. Se on tarkoitus levittää maailmalle ja koulut olisivat yksi levityskohde. Kalevassa on koko sivu (2K6) yleistä sääksiasiaa ja tästä projektista, mutta siellä kerrotaan vielä lisää. Lainaan artikkelia lyhyesti:

”Suunnittelemme nyt kalasääskien satelliittiseurannasta kertovaa dokumenttia. Sen päätähtenä on suomalainen kalasääski Lalli, jolle asennettiin viime heinäkuussa satelliittilähetin. Lallia ja sen muuttomatkaa talvehtimisseudulleen on jo nyt voinut seurata netissä”, Rastas hehkuttaa......

"Uusimmassa projektissa Lallin elämää seurataan sen talvehtimisympäristössä Afrikassa, sen mahdollista paluuta synnyinseudulleen, parinvalintaa ja poikasten kehitystä eli kalasääskiperheen arkea. Tähän kokonaisuuteen liittyisi muun muassa kansainvälinen kouluyhteistyöprojekti Euroopassa ja Länsi-Afrikassa. "...... Yrittävät hankkia apurahaa projektiin. VAU!

Artikkeleissa on paljon asiaa sääksistä ja Raimo Uusitalosta, "Lallin isästä"
Jutun lopussa allaolevat osoitteet. Alempi johti Rutlandin Ospreyn kouluprojekti sivulla jossa oli Pornaisten koulu

http://www.facebook.com/lallisaaksi
kouluyhteistyöprojekti: http://www.ospreys.org.uk/osprey-
flyaways-projects-schools/

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 20 Tammi 2014 12:11
Kirjoittaja Molly
Kiitos Mimmu, kävin minäkin tuon linkin kautta Pornaisten koululla :lol:

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 20 Tammi 2014 13:58
Kirjoittaja juuso
Eilen katsoin tuon pätkän ja ajattelin itsekseni, että näitä dokumentteja pitäisi saada kansainväliseen levitykseen suojelutyön tehostamiseksi. Ja etenkin muuttoreitin varrelle jotta näkevät kuinka rankan reissun sääkset, ja linnut yleensä, joutuvat tekemään jo ilman ihmisen aikaansaannoksia.
Loistava uutinen, että näin on tapahtumassa, aivan loistavaa. Kiitoksia tiedoista Molly ja Mimmu. :mademyday:

Kun vielä jollakin keinolla saadaan vastaanottimia ja sähköä tuonne syrjäisimmille talvehtimisseuduille jotta hyvää asiaa saadaan levitettyä. Selkeä kansainvälisenkin yhteistyön paikka. Suomestahan rahoittajaksi voisi lähteä mm. nämä yhtiöt jotka ovat penganneet kaikki suoalueet turpeennostokäyttöön…. :think:

Tihkumalla saa ehkä tietoa juu, googletin eilen tuota dokkaria suomeksi ja vaikka millä kielellä ja kävin kaikki ”leffa”aiheiset sanatkin läpi ilman tulosta.

Tuossa” Rutland ospreys”- jutussa oli tuttu naama ja ainakin tässä yhteydessä olin nähnyt hänet, tuossa osoite jos joku ei ole nähnyt tätä;
bbc.co.uk/nature/life/osprey

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 20 Tammi 2014 14:30
Kirjoittaja Mimmu
Olethan Juuso huomannut Pohtiolammen Sääksisäätion sivulla olevat Garry Ridsdalen hienot sääksivideot!?Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 20 Tammi 2014 15:12
Kirjoittaja juuso
No empä ollut nähnyt tuota ”helmeä”. Tutkiskelin juuri tässä Ilmarin touhuja ja katsoin tämän välipalaksi. Loistava, upea otos .KIITOS! :flowers:
Loistavat kuvat, musiikki ja pääosissa upea lintu… joutui liikuttuneeseen mielentilaan joten nyt tuli tauko karttanäpertelyyn :prayer:
Tuli mieleen, että ”tositarina;kurkikuiskaaja”- dokumentissakin vierailtiin Pohtiolammella, nimestä poiketen. Katsoikos kukaan? http://areena.yle.fi/tv/1461201

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 20 Tammi 2014 19:28
Kirjoittaja Eila
Onpa hienoa,että on tällainenkin sivusto!!! Keksin tämän ihan just ny.Juusolla upea vinkki "Kurkikuiskaajasta" - hyvä video! Kiitos!Kuten myös Pohtiolammen sääksivideo - kiitos Mimmu! :ornithologist:

Re: Sekalaiset keskustelut sääksistä 2014

Lähetetty: 21 Tammi 2014 08:01
Kirjoittaja Liisamai
Huomenta Tampereelta!
Nyt oli Aamulehdessä kerrankin asiaa! :D :D Koko sivu sääksistä!

Kuva
Teksti:Ann-Mari Rannikko Kuva: Jukka Rastas
Kuva
Teksti: Ann-Mari Rannikko Kuva: Juha Paju
:fi: