Sivu 1/27

Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 23 Syys 2009 16:31
Kirjoittaja LcAdmin
Kuva


VLC usesr:

Koodi: Valitse kaikki

mms://tv.eenet.ee/kakk

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 14 Helmi 2010 05:15
Kirjoittaja Mettiainen
Hei !
Milloin saadaan katsella taas lehtopöllöä ?

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 01 Maalis 2010 13:23
Kirjoittaja Pb
Hei Mettiainen

Tuolla Viron Looduskalenderin foorumilla on Rennon vastaus tähän kysymykseen (21.02.2010).. viestin sisältö on kutakuinkin seuraava.

Renno on asentanut Aivarin kanssa kameran noin viikko sitten. Nyt kamera lähettää kuvan 30 sekunnin välein, jotta voimme nähdä, mitä pesällä tapahtuu. Kun Klaus tai Klaara saapuu pesälle, tuonne asennetaan vielä tarvittavat laitteet internet-yhteyttä & "elävää kuvaa" varten.

Antennien asennus on hankalaa, aikaa vievää ja kallista, joten haluamme nähdä pöllöt ensin. Voimme tehdä nuo puuttuvat asennukset myöhemmin häiritsemättä pöllöjä. Pesäkolossa on uusi parempi kamera, joka tarvitsee paremman internet-yhteyden ja erilliset antennit. Uusi kamera pystyy näyttämään päivänvalossa värillistä kuvaa mutta pimeässä on käytössä infrapunavalo, jolloin kuva on mustavalkoinen.

Toivottavasti Klaus ja Klaara selviytyvät tämän kovan talven yli (keskilämpötila on ollut -10c ja lumen syvyys keskimäärin 50 cm). Talvi on ollut niille ankara ja kohottaakseen omaa kuntoaan kesän aikana, pöllöt voivat jättää pesimättä vaikeiden talvien jälkeen. Myös tänä vuonna myyräkanta on pieni (myyräkannan luonnollinen vaihtelu 3 vuoden rytmissä). Vuonna 2011 (ennusteiden mukaan) myyräkanta on taas huipussaan.

Jos Kalus ja Klaara eivät tänä vuonna pesi, odotamme niiden pesivän seuraavana vuonna. Toivotaan kuitenkin, että ne ovat kunnossa ja näemme ne pian. Pidetään silmät auki...


Yksittäisiä kuvia pesältä voi katsella tästä linkistä:
Kuva päivittyy 30s välein.

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 07 Maalis 2010 14:39
Kirjoittaja Molly
:owl: :owl: Olen päivittäin käynyt muutamia kertoja kurkkaamassa tuonne pönttöön, bongaamatta ketään, pöllöjä tai muutakaan :unsure: Mutta kuten Renno tuossa Ploughboyn tänne tuomassa viestissä kirjoittaa, on paljon mahdollista, etteivät edes pesi näin ankaran talven jälkeen.
Toivotaan vielä kuitenkin, ja eniten toivotaan varmaan sitä, että Klaara ja Klaus olisivat selvinneet talven yli, samoin viime vuoden pikku-pöllöt :prayer: Viime vuonna Klaara muni ensimmäisen munan 1.3, joten aikataulusta ollaan ainakin jäljessä...

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 15 Maalis 2010 21:01
Kirjoittaja Molly
:owl: :owl: En oikein jaksa enää uskoa pesintään täällä, siis tänä keväänä. Nyt ollaan jo kolmatta viikkoa jäljessä viime kevään aikataulusta, eikä täällä juuri asumisen merkkejä näy....sanoivat - oliko Luontoillassa viime viikolla? -, että tämä kylmä talvi on kyllä verottanut pikku-pöllöjä, mutta aikuiset pöllöt kestävät usein tällaisetkin pakkaset. Ehkäpä Klaara ja Klaus, yhdet lempi-pöllöistäni :love2: tarvitsevat välivuoden kerätäkseen voimia.....

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 15 Maalis 2010 21:13
Kirjoittaja Millan
:owl: Niin varmaan käy, välivuosi, ihmeellinen viisaus luonnossa, taas kerran! :owl:

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 17 Maalis 2010 17:11
Kirjoittaja Pb
Looduskalenderin foorumissa on kirjoituksia ja kuvia Klaaran(ovat varmoja, että tuo olisi Klaara) saapumisesta pesälle jo 14 pv maaliskuuta aamulla klo 4 jälkeen Klausista ei ole vielä havaintoa.
:owl: :smilie_wet_150:

Kuva

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 17 Maalis 2010 17:58
Kirjoittaja Molly
:snowball: Olipa spesiaali-uutinen, ja hyvä sellainen :chat: Kiitos Ploughboy, että jaksat penkoa foorumeita noin tarkkaan :ornithologist:
Nyt vaan toivomaan kaikkea hyvää :smilie_wet_150: Aamu-viideltä olen usein tuonne kurkkinut, mutta pitääpä muuttaa rytmiä :happyg:
Siis neljältä ylös.....

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 17 Maalis 2010 20:34
Kirjoittaja Millan
Suloinen Klaara, on siis selvinnyt itse hengissä. Nyt Klaus kun vielä tulis. Täytyy nyt laittaa kamera auki, onhan siinä äänikin?

Linkki ei aukea, tai ei siis löydy lainkaan. Miten muilla?

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 18 Maalis 2010 07:49
Kirjoittaja Pb
Millan kirjoitti:Suloinen Klaara, on siis selvinnyt itse hengissä. Nyt Klaus kun vielä tulis. Täytyy nyt laittaa kamera auki, onhan siinä äänikin?

Linkki ei aukea, tai ei siis löydy lainkaan. Miten muilla?

Katso tästä viestiketjun alusta kolmas kirjoitus... siinä kerrottu syy siihen ettei kamera ole vielä auki ja mistä nää yksittäiset kuvat näkyy.

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 18 Maalis 2010 08:10
Kirjoittaja Millan
Kiitos Pb, se oli vain sellainen ensin valkoinen, tyhjä sivu, josta sitten aukesi kamerakuva erikseen, pienen odottelun jälkeen. Voi mua, olin taas malttamaton. :oops:

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 25 Maalis 2010 11:43
Kirjoittaja Millan
Nyt on lehtopöllönsuloisia kuvia pesäonkalosta Klaaran sivulta. Moskovassa kuvannut abvgd klo 1:19-1:29:


Ja edellisellä sivulla on kuvia kahdesta lehtopöllöstä, toinen pohjalla ja toinen, Klaus, ovensuussa! Jospa sittenkin aloittelevat pesintää.

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 25 Maalis 2010 15:41
Kirjoittaja Molly
Kiitos Millan tuosta toivon kipinästä :owl: Ei tässä meikäläisen passaa kuitenkaan vielä riemusta kiljua, yritän ottaa rauhallisesti :shock: Joskus saatan pettyä kuin kolme-vuotias Elämähän on vasta alussa :chick:

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 30 Maalis 2010 00:05
Kirjoittaja Kaari

:owl: Klaara oli äskettäin pesällä, muutaman kerran käväisi jossain, mutta tuli takaisin. Laitoin tohkeissani chattiin juttua, kunnes huomasin, että kaikkihan ovat jo nukkumassa. Klaara vaikutti minusta pieneltä verrattuna viime syksyyn, mutta syksyllä se oli aina siivet levällään poikasten suojana, ehkä se harhautti. :P
Ihan yhtä kauniisti ja tuttavallisesti se katseli ylöspäin :greenstars:

Re: Lehtopöllö, Viro 2010

Lähetetty: 30 Maalis 2010 07:59
Kirjoittaja Molly
:awake: No voi voi sentään, mitenkäs minä pöllö olen aina väärään aika hereillä, ja toisaalta taas väärään aikaan nukkumassa :x
Kiitos Kaari uutisista, onneksi täällä on paljon vara-pöllöjä :happyg: :ornithologist: :happyg:
P.s Lunttasin Looduskalenterista......niitten mielestä hurjat kosinnat menossa :kiss: ...enimmillään 3 hiirtä ollut pöntön pohjalla, ja se on kuulemma tosi hyvä merkki :hearts: Vaatimatonta touhua, en minä vaan kolmesta hiirestä :whistling: